Фотокнига дитяча Lovebook

08.12.2020

Дитяча фотосесія - від ідеї до оформлення

Як трепетно для батьків залишити пам'ять про найпрекрасніший час їхньої малечі, зафіксувавши швидкоплинні миті на фотографіях. Адже діти ростуть не по днях, а по годинах, і з кожним роком вони змінюються. 

Дитяча фотосесія - безцінний подарунок для вас і вашої дитини. Реалізація фотосесії починається з вибору фотографа. Аби учасники залишилися задоволеними зйомкою, фотограф повинен прагнути, щоб дітям було максимально комфортно перед камерою. 

Вибір місця для дитячої фотосесії - відповідальний момент. Це може бути красиве місце на природі або атмосферна студія з інтер'єром, адаптованим до дитячих зйомок. Фотографу слід подумати про 2-3 локації. Якщо є досить часу для зйомки, варто вибрати хоча б одну локацію на свіжому повітрі, одну всередині приміщення та використати простий фон для декількох постановочних знімків. Не варто забувати, що діти швидко втомлюються від одноманітної діяльності, тож вибираючи місця для фотосесії, слід потурбуватися, щоб вони були придатними для інтенсивного пересування дітей. Це має ще один плюс, адже дозволить показати їх у природному ігровому середовищі. Можна відвідати зоопарк, дитячий майданчик або яке-небудь інше місце для розваг.

фотокнига Друге, на що варто звернути увагу при підготовці дитячої фотосесії: ідеї та образ. Щоб фотосесія пройшла успішно і результат перевершив очікування, фотограф має допомогти з ідеєю, підбором певних образів та прикладами. Фотограф не повинен соромитися показувати роботи своїх колег чи відомих зарубіжних фотографів. Це свідчить про професіоналізм, отже він “в тренді” - слідкує за роботами інших фотографів та вдосконалюється. 

Дитячі фотографії особливо цінні, і в цифрову еру важливо вміти зберегти моменти. Фото з дитячої фотосесії можуть бути оформлені у вигляді фотокниги, фотоальбому, роздруковані чи в якості картини на полотні. Гарно поставити їх на поличці з цінними подарунками чи повісити на стіні в дитячій кімнаті. Вони чудово доповнять інтер'єр та даруватимуть ніжні почуття від пережитих моментів. 


 

Як фотографувати дитину - практичні порад

 

Дитяча фотосесія буде доволі успішною та веселою, якщо дотримуватися деяких порад. 

  1. Найперше, що треба зробити - налагодити контакт. Як? Розмовляти - це раз. Зробити кілька пробних знімків і потім показати їх дітям - це два. Якщо вік дитини дозволяє втримати камеру, запропонуйте їй обмінятись ролями та зробити знімок фотографа.

  2. Багато хороших моментів на фотосесії можна зловити по ходу дитячої гри. Маленьким дітям просто часто не вистачає уваги і посидючості для постановочних фото, вони схильні кривлятися на камеру або ж соромитися і ховати обличчя.

  3. Варто намагатися використати момент, коли дитина виглядає найбільш щиро. Попросити її робити те, що подобається, і просто знімати. Вже в процесі зйомки попросіть зупинитися на мить, подивитися в якусь певну точку. 

  4. Опустіться на рівень зросту дитини. Коли камера знаходиться на рівні очей дитини, знімки виходять більш відкриті і відверті.

  5. Не варто боятися змінити перспективу. Можна отримати дійсно хороший знімок, порушивши попередню рекомендацію. Зйомка безпосередньо зверху чи знизу в результаті дасть цікавий результат.

  6. Максимально наближатися. Добре виходять кадри, в яких весь простір заповнюється зображенням дитини.

  7. Особливу увагу приділити очам дітей. Фокус на очах може давати деяку нечіткість інших рис обличчя та глядач завжди звертається до погляду об'єкта зйомки.

  8. Обов'язково слід звертати увагу на фон зображень. Задній план може додати контекст знімкам, але також може відволікати глядача. Перед початком дитячої фотосесії варто позбутися відволікаючих елементів тфотокалендар_2021а в якості однієї з локацій обрати місце з нейтральним фоном. Наприклад, кольорову стіну або фон на каркасі.

     

  9. Вносити абстрактність. Наприклад, сфотографувати взуття дитини, наблизити руки або вії, побудувати кадр таким чином, щоб зайняти тільки частину обличчя. Такі грайливі знімки можуть бути дуже кумедними і внесуть різноманітність у вашу фотосесію.

  10. Для дитячої фотосесії завжди варто вибирати одяг, в якому дитина почувається комфортно. Якщо вбрати дітей в святковий одяг, вони не зможуть вільно рухатися - знімки будуть виглядати занадто пишномовними і неприродними.

  11. Гарно використовувати серійну зйомку, особливо зручний такий режим на вулиці або в парку, де діти перебувають в постійному русі. Можна зробити серію знімків і потім об'єднати їх з декількома зображеннями, або ж скомпонувати в одну фотографію.

  12. Додати в кадр інших людей. Це хороший спосіб допомогти розслабитися дитині, якщо вона трохи напружена і додати світлині контексту.

  13. Веселощі. Покажіть дитині деякі із світлин, та попросіть зайнятися смішними речами. Чудово, якщо фотограф сам створює атмосферу веселощів та сміху. Чим веселіше буде, тим більш щирими і справжніми вийдуть знімки в результаті.

 

 


 

 Оформлення дитячих фотографійфотокнига дитяча

Фотографії пам'ятних подій життя дитини кожен з батьків час від часу переглядає в сімейному колі, показує друзям, родичам, гостям. В якій формі зберігати, переглядати і показувати фотографії - на комп'ютері, чи зробити фотокнигу, обирати вам.

Ніщо не може замінити відчуття від перегляду "живих" світлин, особливо, якщо вони надруковані великим форматом в хорошій лабораторії. На екрані ми або бачимо загальний вигляд, або можемо розглянути деталі, збільшивши зображення. На знімку великого формату ми одночасно бачимо і загальний вигляд, і деталі. Таким чином не лише реалістичність зображення вища, а й ефект присутності від відчуття його на дотик, виражений набагато сильніше.

Навіть звичайна, на перший погляд, фотографія може стати стильним дизайнерським рішенням. Можна замовити друк на полотні - це стане чудовим подарунком. Ваші фотографії, надруковані на полотні, створять неповторну, особливу атмосферу оселі, підкреслять індивідуальність і акцент на стилі інтер'єру дитячої кімнати, вітальні чи спальні.

У компанії Lovebook допоможуть перетворити вашу фотографію в дизайнерський об'єкт та справжній витвір мистецтва. Ми застосовуємо сучасні технології, що робить послуги якісного друку доступними кожному.